Wat zoek je in de Digitale Collectie Zeeland?

Inhoud brief

De koloniën Demerary en Berbice, kaart door P.M. Netscher, 1887De koloniën Demerary en Berbice, kaart door P.M. Netscher, 1887
De koloniën Demerary en Berbice, kaart door P.M. Netscher, 1887

In de korte brief liet G.A.W. Ruijsch aan Adriaan de Kroeff weten dat zijn reis vanuit Zeeland naar Rio Demerary goed was verlopen. Zeer goed zelfs, want niet alleen was het goed weer, er stond ook een gunstige wind en zelfs het gezelschap aan boord was plezierig. Wel merkt hij op dat de heer Nauta in de kolonie nog niet vervangen was. De functie van Nauta is verder onbekend. Kennelijk moest Ruijsch op diens vervanger wachten voordat hij verdere actie kon ondernemen.

Adriaan de Kroef

Adriaan(Adrean) Kroef(Kroeff)[1] werd in het jaar 1729 te Vlissingen geboren. Zijn beroep was reder en koopman, maar daarnaast was hij schepen en raad te Vlissingen. Hij trouwde op 19 februari 1755 met Geertruid Adriana du Pon, geboren in 1734. Op het moment van hun huwelijk was Adriaan Schepen. Vanaf 1790 woonden zij op de buitenplaats Vlugtenburg te Oost Souburg[2] dat zij vererfden via de familie van zijn vrouw. Zij overleed aldaar twee jaar later in 1792. Adrean overleed op Vlugtenburg in de nacht van 22 op 23 augustus 1803.

Literatuur

Noten

  1. Genealogie De Kroef
  2. Buitenplaats Vluchtenburg

 

 

 

 

 

 

 

Bij deze context horen de volgende brieven: