Thema's

  1. Vergeten plekjes in Middelburg

    Dit jaar viert Middelburg het feit dat ze 800 jaar geleden stadsrechten hebben gekregen. Er zijn allerlei activiteiten in dit kader georganiseerd. Ook de Beeldbank Zeeland besteedt aandacht aan dit feit. Daarom is er een reeks foto's getoond van mooie plekjes in Middelburg.

  2. Land en water

    Al eeuwenlang hebben we een speciale relatie met het water. Water kan vernietigen maar ook scheppen en vormen. Bij vernietigen denken we aan overstromingen, bij scheppen en vormen aan de inrichting van het landschap, landaanwas, etc. De mens probeert het water te bedwingen middels dijken, sluizen en andere grote waterwerken. Tevens proberen we het water voor ons nuttig te maken: ze was een natuurlijke barriere tegen vijanden, ze kan meehelpen bij de opwekking van elektriciteit.

  3. Carnaval

    Elk jaar breekt in het katholieke deel van Zeeland het carnavalsfeestgedruis los. Dit met name in de Zak van Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Dan is er in sommige plaatsen een heuse optocht en de mensen dossen zich op. Het organiseren ervan begint al lang van te voren: het kiezen van de prins carnaval, het opbouwen van de wagens voor de optocht en het uitzoeken van de juiste kostuums. Ook het bier mag niet ontbreken........