Muziekgezelschap bestaande uit de 'Koninklijke Muzieksociëteit Aardenburgsche Fanfaren' en 'Elk Naar Zijn Krachten' uit Sint Kruis rukt uit ivm opening textielfabriek 'Tricot Noble' van de familie van Turenhout. ps. zelf, van 1965 tot 1982, lid geweest van de 'Koninklijke Aardenburgsche Fanfare' > ik liep er ook tussen.
Hou de herinnering levend! ❣️
Piet Broerse was mijn orgel- en pianoleraar van 1961-1968. Het was een fijne lieve stimulerende docent, hij heeft muziek voor mij ontsloten. Ik ben later musicus, componist en muziektechnoloog geworden en ik heb 32 jaar als hoofddocent gewerkt aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Al weer jaren gepensioneerd volg ik zijn voorbeeld en geef pianoles en ontsluit muziek en pianospelen voor mijn leerlingen. Ik heb veel docenten gehad die ik dankbaar ben en dus ook Piet Broerse. Dank u wel meneer Broerse!
Dit is inderdaad de halte van de buurtbus in Zierikzee voor de 'beuze". Men reed met 2 bussen op de marktdag, op donderdagen, te Zierikzee. Het is goed te zien dat het weekmarkt is. Zelf reed ik 9 jaar op deze buurtbus.
"Hof Welgelegen", boerderij waar de moeder van mijn vrouw is geboren. Van de familie Riemens, thans bewoond door neef A. Riemens.
In de Graanbeurs mocht je op Koninginnedag je ballon oplaten. Het politiebureau was links in de Giststraat. Ik ben daar ooit een tijdje vastgehouden wegens ballen op het Abdijplein. Mijn bal werd in beslag genomen, maar mijn vader die niet wist waar ik uithing heeft hem met succes teruggekregen.
Herberg Het Wapen van Burgh... Deze behoorde tot de familie Speelman. Mijn over-overgrootmoeder Elisabeth Lena Speelman was herbergierster. Haar vader Willem Jacobsz had de herberg in bezit en waarschijnlijk is de herberg al zeer lange tijd in bezit van de familie Speelman geweest. Ik zou graag nog wat meer over Het Wapen van Burgh te weten komen. Mijn over-overgrootmoeder Elisabeth Lena Speelman werd geboren 3-2-1837 te Burgh, overleden 18-10-1922 in Renesse. Haar vader Willem Jacobsz Speelman leefde van 1811 tot 1887. Wie kan mij helpen aan meer gegevens betreft mijn familie die de herberg Het Wapen van Burgh in bezit had? Heeft iemand nog foto's? Mijn e-mailadres is: tjuby15@gmail.com
In de tweede woning(dak) heb ik jaren met mijn ouders gewoond
Ik heb een paar keer gehoord dat mijn oom Karel Bakx iets van doen heeft gehad met bouwconstructietekeningen van de belfort toren (en ik ben niet zeker), maar staat hij daar links niet?
Mooie foto ik woonde daar in 1977 was ik 11 jaar . We woonden in de 2de woonwagen vanaf de ingang .
Hier ging ik naar school.
Deze foto is gemaakt voor 1938, aangezien mijn ouderlijk huis er nog niet op staat dat in 1938 is gebouwd naast het huis links op de foto
Vroeger vaak op gedanst bij Frans en Olga, goede ouwe tijd.
Prima collega, kende iedereen op Schouwen-Duiveland. Jaren met plezier mee samengewerkt.
Zit naar de foto te kijken en in het huis heb ik met mijn ouders broers en zus tijdelijk gewoond met de watersnoodramp (1953).
Leuke foto van het mosselfeest.
deze foto is op het molenwater in middelburg.
De foto is gemaakt in 1957. Die mevrouw die de stoep aan het dweilen is is mijn moeder. De stoep is van de tandarts.
De foto is gemaakt in 1957. Die mevrouw die de stoep aan het dweilen is is mijn moeder. De stoep is van de tandarts.
Mooi om te zien. Dit is 50 jaar geleden. Mooie herinnering!
Het witte huis achter de wiek is "Mill View", mijn ouderlijk huis.
Grappig.Daar staat de fiets van mijn opa, J.van Tuinen, de bewoner van het hoekhuis.
In deze hut heb ik met mijn broer Walter en mijn vader en moeder 3 jaar na de oorlog gewoond, tot via de wederopbouw onze nieuwe woning klaar was. De vrouw in de deuropening was was de moeder van onze overbuurman Florent Dhaenens van de kruidenierswinkel. Zij was op visite om te buurten tijdens deze foto opname.
Op zondag 11 juli heb ik met mijn moeder (Sara Kornelis) de tentoonstelling in de kerk van Retranchement bezocht. Daar hing o.a. het vaandel van 'Ons genoegen'. Mijn moeder herinnerde zich een foto waarop mijn opa trots met het vaandel door het dorp marcheert. Op jullie site heb ik deze foto gevonden. Dank daarvoor. Dank ook voor al die andere foto's van vroeger waarop ik mijn overgrootmoeder in klederdracht, oudooms en verschillen de woningen van de familie tegenkwam. Met vriendelijke groeten, Ellen Meijer
Mijn vader heeft zijn gehele leven als jazzpianist gespeeld in kleine bandjes, helaas is hij door zijn werk (als röntgenspecialist) op 25 januari 1991 door leukemie overleden. Hij bracht zijn weekenden door met klussen aan zijn ouderlijk huis op de Hogeweg nr: 7 wat hij aan vrienden en familie "uitleende" om vakantie te houden in Burgh-Haamstede.
Mijn moeder Mies Maat (1930) vertelt mij dat dit de broer en schoonzus van haar vader waren (Christiaan en Elisabeth). Zij was aanwezig bij dit 60-jarig huwelijk en heeft deze foto in haar bezit, Toevallig kwam zij dit foto op deze site tegen, zo leuk!
Schandalig.
Hele generaties hebben in deze "raket-lanceerwagen" gereden. En het gekke is, dit zijn de best onderhouden wagens ter wereld, want ze rijden nog steeds! Hoeveel kinderhandjes hebben aan die stuurtjes gedraaid en geprobeerd tegelijkertijd de kwast van de rondslingerende bal te plukken om een gratis extra ritje te mogen maken?
Prachtig om mijn overgrootvader Willem Daane op deze foto te zien!
Het verwoeste huis, was het café/herberg van de Wed. Pieren. Zij had twee dochters. Madelaine en Martha. Martha trouwt met Floran van Rie uit Eede. Ik ben de jongste uit het gezin. Mijn vader was hoofd van de RK Jongensschool in Rijen. Madelaine zal veel later op de verwoeste plek een huis bouwen wat een replica is van het verwoeste café/herberg. In september 1944 wordt op dolle dinsdag de RK Jongensschool in Rijen door de Duitsers opgeblazen. In Eede zal een aantal maanden later ook het ouderlijk huis van mijn vader bijna geheel worden verwoest.
De band met het water is sterk in Zeeland, maar het ontbrak tot voor kort aan historisch besef daarover... Zonde dat er zo'n mooi schip is gesloopt!
Vanmorgen kreeg ik, tot mijn grote genoegen, deze foto onder ogen. Ik ben een jaar of 17 en poseer trots voor mijn tegelrek. Ik kan mij niet herinneren deze foto eerder gezien te hebben. Over een paar weken word ik 70 (DV) en verzamel nog steeds tegels. Ik heb inmiddels een imposante collectie opgebouwd. Het leuke is dat er een aantal tegels op staat die ik niet meer heb, verkocht, geruild... en nu heb ik ze toch weer een beetje terug. De meeste tegels heb ik zelf gevonden, iets wat tegenwoordig haast niet meer mogelijk is.
Een leuk boek - zo vond ik destijds toch - gekocht tijdens een weekend in Zeeland. Nu, in 2020, blijkt het niet alleen goed geschreven, maar zelfs angstwekkend visionair te zijn. Wat we niet voor mogelijk hielden, gebeurde dit voorjaar: België en verschillende andere landen hebben ook enkele maanden hun grenzen dichtgegooid. En met de klimaatverandering komt het gevaar van overstromingen ook dichterbij. Tijd dat dit boek herdrukt wordt en op zijn minst wordt verkocht in heel Nederland en Vlaanderen!
Benieuwd naar de overige bemanning. Ik was zelf opvarende van de M/S DONGEDIJK.
Haha, mijn Opa (mijn baba diek of met zijn bijnaam Noach Cupido)) in het midden. Mijn baba, de huisslachter al voorgenietend van een borrel. Zo heb ik hem ook gekend.
Mooie toren, heel netjes gedaan!😊👌 Mooie geschiedenis, heel leerzaam.
Ik woonde hier van 1950 tot de watersnoodramp van 1953. Beneden was het kantoor van de Grontmij en boven woonden wij (mijn vader was werkzaam bij de Grontmij).
Het beeld stelt het Bijbelse verhaal voor van de worsteling bij de Jabbok: Jacob in gevecht met een engel. Ik verkeerde in veronderstelling, dat het een vrijend paartje was. Daarom werd ik door de godsdienstleraar de klas uitgestuurd. De onderdirecteur nam mij niets kwalijk.
Tijdens de 2e wereldoorlog was hier de provinciale griffie gevestigd, omdat de Abdijgebouwen verwoest waren. In juli 1942 werd mijn grootvader J. van Tuinen, hoofdcommies van de griffie, afgevoerd naar gijzelaarskamp Sint Michielsgestel. Mijn destijds 14-jarige moeder moest toen de sleutels van zijn bureau daar afgeven.
Tweede van links dhr. Lefeber, mijn overgrootvader.Hij was de oprichter van de landbouwschool.
Gezien het feit dat er op deze foto geen spoor (sic) van de goederentram te vinden die de kolen transporteerde voor de stoompont, mogen we geriefelijk aannemen dat de foto van na 1973 is.
Dhr. Schoe was taxichauffeur. Hij staat op een huwelijksfoto van mijn ouders. Die foto is in 1951 genomen bij de Noorderkerk in Middelburg. Na zijn pensioen werd hij chauffeur bij bloemenmagazijn Sanderse. In zijn vrije tijd deed hij aan houtsnijwerk. Ik ben in het bezit van een ministoofje dat hij gemaakt heeft. Het echtpaar woonde op het Domburgs Schuitvlot.
Deze foto is ook in mijn bezit. De familie Sanderse pachtte de tuinderij op Der Boede. Mijn opa, Jan Sanderse, begon, samen met zijn vader Cornelis Sanderse een hoveniersbedrijf in de Karelsgang in Middelburg. De oudste zoon Marinus trouwde met Maria van Wijck en bleef op het bedrijf wonen. Mogelijk staat hij op deze foto. Ik heb nog vage herinneringen aan "oom Marien en tante Marie van ter Boe". Ik ben benieuwd of iemand weet wie deze personen met die grote klompen zijn.
Ik heb dit affiche zelf gemaakt.
Leuk zeg, nu is het mijn woning.
Daar heb ik als machinist zo'n 15 jaar op gevaren.
Dat witte huis. Mijn geboortehuis. Dorpsstraat 47. Opgebouwd met zoute stenen. Staat er nog hoor!
Volgens mij is die linker paardenknecht mijn oom. Adrie de Nood.
Was een mooie dag! En we zijn nog steeds bij elkaar en ik ben nog steeds lid van Swift!
Leuk om me zelf zo terug te zien; ik was daar 10 jaar, nu 54.
Vanaf deze steiger kregen wij, de jeugd van Burgh-Haamstede, zwemles van de Kapitein van de reddingsboot dhr. Minneboo, Hij liep heen en weer over de steiger, en wij spartelden beneden aan een touw, tot hij zag dat het touw los kon. Ik denk in de jaren begin 1960.
In de jaren '60 kwamen wij met onze ouders geregeld "mannekes" (= kokkels) rapen in de appelzak. Op het einde van de dag, vooraleer huiswaarts te keren, reden we steevast nog eens tot aan het Paulinahaventje. Ik was al lang op zoek naar oude foto 's van de Paulinahaven. De mensen op de foto zouden zowaar wij kunnen zijn. We zien ook de BOU 10, van een visser uit Bouchaute. Mooi beeld. Melancholie....
De heer en mevrouw Bronswijk zijn oom en tante van mijn vrouw. Sinds een jaar is dhr. Bronswijk, voor ons Toon, opgenomen in een verzorgingstehuis in Vlissingen waar wij hem, samen met zijn vrouw, regelmatig bezoeken.
Grappig dat ben ik dus. Dat zadel zat overigens geweldig. Met 18 gelijk een k6 gekocht en weer verbouwd natuurlijk.
Leuk om het voertuig terug te zien waarmede de fa. Jan Roest (mijn opa) van de beurtvaart over ging op landvervoer. Het waren moeilijke tijden, toen de 2 broers Piet en Jan het bedrijf na de oorlog (medio 1950) voortgezet hebben.
Mijn opa en vader
Op deze boerderij is mijn moeder geboren en opgegroeid. Van een nicht heb ik nog een kopie van een kasboekje uit 1900 van mijn opa Izaak van de Linde. Deze pachtte deze boerderij van het Kroondomein.
Is Marja Jonker die er bij staat. Mooie tijd was dat...
Volgens mij is het de Stadseweg.
Aan de linkerkant van het 2-onder-1-kap huis heb ik gewoond van ca. 1961 tot 1969. Mijn ouders hebben het huis indertijd gekocht van Van Boven.
Brand in één van de auto’s van circus Bever, gebeurde rond 12 uur, recht voor de boerderij “De Grenadier”, waar ik met mijn ouders en zus woonde. Ik was net een kwartier thuis van de lagere school toen het gebeurde en was de eerste die de rookwolken zag, ik riep heel hard: BRAND, BRAND, een olifant!! Zoiets vergeet je nooit meer. De vrouw links achter is mevr. N. de Nooijer-Meulmeester uit Arnemuiden, was schoonmaakster (“werkster” noemden ze dat toen) op de boerderij de Grenadier. Achter haar staat mevr. N. Meliefste-Wondergem, haar man was landbouwer op de “Grenadier” en op de voorgrond staat mevr. S.J. Wondergem-de Rijcke, zij woonde ook op de “Grenadier” (was dubbel woonhuis) en was de moeder van mevr. N. Meliefste-Wondergem.
Op de foto staat mijn oma Marie den Boer-Hanse. Er hebben heel wat mensen gelogeerd op Zomerhof door de jaren heen.
Stationschef de heer H.P. van der Veen is na zijn pensioen teruggekeerd naar Goes om daar in de watertoren op het emplacement te gaan wonen. In 1962 werd de watertoren op het emplacement te Goes ingericht als woning voor oud-stationschef Van der Veen. Hij woonde na het overlijden van zijn echtgenote alleen op de eerste verdieping en was uiterst sportief aangelegd. Van tijd tot tijd zwom hij in het betonnen waterreservoir bovenin. In 1972 trad hij op als hoofdconducteur bij de SGB en kwam de watertoren in gebruik bij de stoomtram. Van der Veen trachtte het personeel van de SGB zoveel mogelijk "spoorse" gewoontes bij te brengen. [Bron: stationsweb.nl]
Het huisje aan de Noordweg doet mij denken aan m'n oudoom Louw Geldof en oudtante Jans Geldof Willeboordse.
Stationschef de heer Van der Veen woonde toen in de watertoren op het stationscomplex.
Eén van de bijnamen van wethouder Maljaars luidde 'den IJzeren', blijkbaar vanwege zijn onverzettelijkheid.
Links brigade-generaal Jan Linzel, in november 1944 als kapitein commandant van het detachement Nederlandse commando's van No. 10 (Inter Allied) Commando. Geland bij Westkapelle en opgerukt naar Dishoek.
Naar mijn mening is dit een pand achter de Silo!! Ik heb zelf de opgeslagen materialen daar gezien namelijk. De silo zag er van binnen ook niet zo uit. Ik ben zelf in 1956 in 1 van de twee dienstwoningen geboren pal voor de Silo. En heb daar mijn eerste 9 levensjaren gesleten.
Dat zijn drainagebuisjes, veelal uit Groningen en daarachter zijn balen turf, zoals dat indertijd werd verhandeld.
Op deze foto staat Elizabeth Dingemanse (geboren in 1909) met haar jongste zus Leintje Dingemanse (geboren in 1929). De foto toont Langstraat 26 Zoutelande, het ouderlijk huis, van aannemer Jasper Dingemanse, omstreeks 1933/34.
Stoomgemaal Schouwen. Mijn opa Jan Catshoek was machinist. De kinderen Catshoek, Cato, Nelly (mijn moeder), Wim en Cor staan voor het hekwerk. In het huis rechts is mijn moeder geboren 1916. Op de foto staat waarschijnlijk ook de eerste machinist Van Dijk.
Grote kans dat deze foto door Johan de Vries is gemaakt.
Het meisje is Ineke de Groen is 11 jaar oud op deze foto. Het adres is Burgemeester van Oeverenstraat 4 in Poortvliet. Op deze foto was het huisnr. nog A137. Dit meisje is getrouwd met Kees Droogers uit Oud Vossemeer en ze zijn in 1987 naar Canada geëmigreerd.
Dragee afdeling. Op de voorgrond Jaap Jansen, in het midden Arie Faas. Prachtige tijd daar gehad.
Het derde meisje van links is mijn zusje Annemieke Kruis.
Soms ben je wat aan het scrollen op het internet. Grappig dan dat je deze foto tegenkomt. Corrigeer me als ik het fout heb maar dit is toch de Dolfijnstraat. Wij hebben daar gewoond van 1968 tot 1975. We woonden op nummer 18 (6de huis van links gezien).
Beiaardier, maar ook organist en pianist. Organist van de St Jacobskerk in Vlissingen (en beiaardier), docent en directeur Zeeuwse Muziekschool Vlissingen.
Baarsdorp vormde samen met Sinoutskerke de gemeente Sinoutskerke en Baarsdorp, die in 1816 opging in 's-Heer Abtskerke. Het kerkgebouw in Baarsdorp is in ca. 1870 afgebroken. (bron Wikipedia) Het (ingelijste) fragment met de geschilderde apostelkop is na het overlijden van W.F. den Herder in 2013 geschonken aan de PKN-gemeente 's Heer Abtskerke.
Het meisje met de krullen en de witte haarband op is Carolien Blankenburg.
Dit is echt niet het museum in Hulst
Sloop ziekenhuis was vanaf oktober 1994 en medio 1995 afgerond.
Dit is de Hervormde school aan de Piet Heinstraat. De Openbare lagere school lag aan de Baarsjesstraat. Na 1963 werd het pas de Sandenburch